EğitimlerEtkinliklerGenelHaberlerManşet

Elektrikli ve Hibrid Araç Teknolojileri Eğitimi’nin 2.si tamamlandı.

Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz ay düzenlenen ‘ Elektrikli ve Hibrid Araç Teknolojileri Eğitim Programı’nın 2.si başarılı bir şekilde tamamlandı.

tehad egitim  5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 Şubat 2016 Cuma günü, Radisson Blu Otel’de tam gün olarak gerçekleştirilen eğitime SIEMENS, MUTLU AKÜ, DOĞUŞ OTO, TÜV AVUSTURYA, FORD OTOSAN, VOLKSWAGEN ve GERSAN A.Ş. den üst düzey katılım gerçekleşti.

Elektrikli ve Hibrid Araç Teknolojilerini tüm boyutlarıyla inceleyen ve doyurucu bir içerik ile katılımcılara fayda sağlayan Eğitim Programının sonunda, değerli katılımcılara Eğitim Sertifikası verildi.

tehad egitim  15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hedef kitlesi Girişimciler, KOBİ ler, Firma Sahipleri, Otomotiv Sektör Temsilcileri ve Otomotiv Yan Sanayi Temsilcileri olan Eğitim programı, değerli uzmanlarımız tarafından verildi.

Eğitim programının ilk konusu Elektrikli ve Hibrid Araç Teknolojileri; Tehad kurucusu ve Electric&Hybrid Cars dergisi genel yayın yönetmeni Sn. Berkan Bayram tarafından sunuldu. Bayram ; Otomotivin Yükselen Trendi; Elektrikli Araçlar – Elektrikli Otomobil Nedir, Çalışma Prensibi, Avantajları ve Dezavantajları – Hibrid Otomobil Nedir, Çalışma Prensibi, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir – Hibrid Motor Çeşitleri – Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araç Pazarının Durumu – Elektrikli ve Hibrid Araçlar için Altyapı Durumu – Arz Talep Durumu, Türkiye ve Dünyadan Raporlar hakkında eğitime katkıda bulundu.

tehad egitim  7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ardından, Ford Otosan Proje Mühendisi ve yeni Projeler Genel Müdür Yardımcısı Sn. Meriç Atilla Elektrikli Araç Dönüşüm Sistemleri konusunda – Yeni Sektör, Yeni İş Alanı – Neden Elektrikli Araç Dönüşümü – Türkiye’deki Elektrikli Araç Dönüşüm Pazarının Durumu ve Araç Dönüşümden Etkilenecek Sektörler hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

tehad egitim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gersan A.Ş. Ürün ve Pazarlama Müdürü Sn. Mustafa Serdar Şalcı Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ve Akıllı Şebeke Yönetimi konusunda – Elektrikli Araç Şarj Yöntemleri – Elektrikli Araç Şarj İstasyon Çeşitleri – Şarj Ünitelerinin Güvenliği ve Çevreye Etkisi – Şarj İstasyonlarının Enerji Şebekesine Etkisi – Akıllı Şebeke Yapısı ve Entegrasyonu ile  ve Gelişen Pazar Şartları konularda eğitim programını sundu.

tehad egitim  4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İstanbul Sanayi Odası AB Uzmanı ve Mühendis Sn. Eda Çığ Türktaş ise, Elektrikli Araç Teknolojilerine yönelik Fırsatlar başlığı altında AR GE destek mekanizmaları ve Öneriler – TÜBİTAK -TEYDEP projeleri ve Destekleri ile AB Destek ve Yeni Proje çağrıları konuları hakkında değerli bilgiler verdi.

tehad egitim  9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sonrasında Berkan Bayram;  Batarya ( Akü ) Teknolojileri konu başlığında – Enerji Yoğunluğu, Şarj Verimliliği, Çevrim Ömrü – Elektriksel ve Kimyasal Özellikleri – Lithium Batarya Çeşitleri ve Ömürleri ile  Enerji Depolama konu başlığında – Enerji Depolamanın Önemi, Avantajları ve Yöntemleri -Büyük Ölçekli Enerji Depolama Sistemleri ile Yeni Teknolojiler konu başlığında Nesnelerin İnterneti – Nesnelerin İnternetinden Etkilenecek Sektörler – eMobility – Sürücüsüz Araç (Otonom Sürüş) Teknolojisinin Tanımı – Sürücüsüz Araç Teknolojisinin Önündeki Engeller konularında eğitim programını sundu.

tehad egitim  6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eğitim Programının son konusu olan Tüketici ( Müşteri ) Eğilim Yönetimi ise Elektrikli araçlar proje geliştirme uzmanı ve mentor Sn. Ahmet Kerim Nalbant tarafından sunuldu. Sunumunda – Otomobil kullanıcıları ve potansiyel müşterilerin sektöre bakışı ile – Elektrikli araç kullanım alışkanlıkları ve araç alımında yönlendirmeler konularında faydalı bir eğitim verdi.

tehad egitim  11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geniş kapsamlı bir eğitim programı içerisinde ve konusunda uzman eğitimciler tarafından gerçekleştirilen Elektrikli ve Hibrid Araç Teknolojileri Eğitim Programı’nın 3.sü, 26 Mart 2016 tarihinde düzenlenecektir.

 

Bir yanıt yazın