Volkswagen’e yeni CEO’da yaramadı!
Alman otomotiv devi Volkswagen (VW) dün yaptığı açıklama ile deprem yarattı. Açıklamada; ‘VW yönetim kurulunda yapısal ve personel değişiklikleri ile şirketin üst yönetim yapısının geliştirilmesi düşünülüyor’ denildi. Açıklamanın can alıcı kısmı ” Bu durum, Yönetim Kurulu Başkanı’nın pozisyonunda da bir değişikliğe sebep olabilir”
Volkswagen AG İcra Kurulu Başkanı’nın devam eden görüşmeleri ışığında İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu’nun belli üyeleri ile görüşmeler yaptığının ve CEO olarak görevine devam eden Matthias Müller’in bu görüşmeler sonucunda olası değişikliklere katkıda bulunma konusundaki istekliğini ortaya koyduğu açıklandı. Sadece 3 yıldır CEO görevini üstlenen Müller, 2015 yılında Emisyon Skandalının ortaya çıkması ile 2007’den beri şirketin CEO’luğunu yapan olan Martin Winterkorn‘un yerine getirilmişti.
Çıraklıktan CEO’luğa
Mühendis kökenli Müller, Volkswagen’e bağlı Audi’de 1977 yılında çıraklık eğitimi almış ve 2003 yılında Volkswagen’in tüm araçlarıyla ilgili projelerden sorumlu isim olmuştu. Müller göreve geldiği 2015 yılında yaptığı ilk açıklamada: “Önceliğim şirketin zedelenen itibarını onarmak olacaktır. En acil görevim ise , her taşı kaldırarak ve maksimum şeffaflık içinde, Volkswagen şirketine olan güveni geri kazandırmaktır” demişti.
VW Krizinin Perde Arkası
2015’te Volkswagen Grubu’nun bazı dizel modellerindeki emisyon oranlarının , yani CO2 salımlarının olması gerekenden neredeyse 40 kat daha yüksek olduğu ortaya çıktı ve önce ABD pazarında sonra da AB kurumlarında, Volkswagen ile ilgili davalar birbiri ardına açılmaya başladı. İlk kez, 18 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan ‘VW yanlış emisyon sonuçlarına sahip olan 482 bin aracı – ABD’de – geri çağırdı’ haberi karşımıza çıktı. VW krizinin nedenleri ve nasıllarını sorgulamaya başladığımızda ise, olayın arka planında çok daha büyük ve idare edilmesinin de pek mümkün olmadığı, küresel boyutlarının da olduğunu farkettik.
Krizin kalbinde her ne kadar VW markası görünüyor olsa da, emisyon oranlarının düşük çıkmasını sağlayan teknolojinin arkasında VW Grubu değil, teknoloji firması bulunuyordu. Dolayısıyla bu teknolojiyi de sadece tek bir firma satın almış olamazdı. Zaten daha 1 yıl geçmeden, Renault ve FCA (FiatChrysler) gibi markaların da adı, bu kriz ile anılmaya başlandı. Bu yıl bitmeden de en az 5 büyük markanın daha adını duyacağımızın garantisini verebilirim.
Peki, dünya otomotiv pazarını idare eden ve hatta pazarda zaten sadece 14 dev marka bulunuyorken, çok satanlar listesinin başındaki bu markaların derdi neydi?
> Berkan Bayram
>>> Volkswagen Group ile Çin’in batarya ticareti 20Milyar $’a ulaştı!
#VWGroupCEO #MatthiasMüller #AnnualMedia #Conference2018 – #VWGroupCEO #MatthiasMüller #VWGroup
>>> Renault Hakkında ‘Emisyon’ Soruşturması!
#dieselgate #EmisyonKrizi #renault
>>> Fiat Grubu dizel otomobil üretimine son verdi!
#fiat #fca #dizel #emisyon
Yazar Hakkında
İlgili Yazılar
Yorum Yapın
You must be logged in to post a comment.