Opel Geleceğin Şarj Altyapısına Yatırım Yapıyor!
Opel’in genel merkezi Rüsselsheim’daki Mühendislik Merkezi, elektrikli ulaşım için bir laboratuara dönüşüyor. “E-Mobility-LAB Hessen” adlı, üç yıl sürecek araştırma, Avrupa Birliği Bölgesel Kalkınma Fonu ve Hesse Ekonomi, Enerji, Ulaşım ve Kalkınma Bakanlığı desteği ile hayata geçirilecek. Proje kapsamında Opel Mühendislik Merkezi’ne elektrikli araçlar için akıllı şarj ve altyapı sistemleri kurulacak.
Avrupa Birliği Kalkınma Fonu’ndan destek alan proje için ilk adım birkaç ay içinde atılacak ve Mühendislik Merkezi’nde elektrikli ulaşım için geleceğin akıllı şarj altyapısını geliştirmek üzere çalışmalar başlayacak.
Proje Kapsamında Mühendislik Merkezi’nin oluşturulacak elektrikli araç filosuna enerji sağlayacak toplam 160 şarj istasyonu kurulacak. Bu ağ üzerinde kapsamlı simulasyonlar ve farklı senaryolar ile araştırmalar yapılacak. Böylece gerçekçi verilere dayanan sonuçlar elde edilecek.
Proje, Opel’in Pace! stratejik planında belirlediği elektrikli ulaşımda öncü rol oynama hedefinin bir parçası. Alman otomobil üreticisi 2020 yılında ürün gamında dört elektrikli modeli sunmaya başlayacak. Bu modeller üstün sürüş keyfi sunarken aynı zamanda da elektrikli araçlara olan talebi de artıracak. 2024 yılında ise Opel, ürün yelpazesindeki her modelde elektrikli seçeneği sunacak.
Opel CEO’su Michael Lohscheller: “Opel elektrikleniyor. Rüsselsheim’daki Mühendislik Merkezi’mizde gerekli şarj altyapısını hayata geçirirken aynı zamanda da uygun altyapının oluşturulması için yetkililerle ve resmi görevlililerle işbirliği yapıyoruz. Şu çok açık: Elektrikli ulaşımın başarılı şekilde hayata geçmesi için araç ve şarj altyapısı gelişiminin aynı anda, uyum içinde ilerlemesi gerekiyor” dedi.
Tüm araştırma ve geliştirme çalışmaları Hesse bölgesinin 2035 yılında trafikteki elektrikli araç oranı göz önünde bulundurularak gerçekleştirilecek
Opel’in araştırma merkezindeki elektrikli araçların payı, 2035 yılında bölge genelinde olması öngörülen seviyelere getirilecek. Böylece proje paydaşları, şarj davranışları ve şebeke gelişimi ihtiyaçlarına yönelik kritik öngörüler elde edecekler. Şarj akımı ve süresi akıllı bir sistem aracılığı ile geliştirilen araçların kullanımına uygun şekilde ayarlanacak. Akıllı altyapı sistemi sayesinde, gerekli yüksek enerji ihtiyaçları mevcut elektrik şebekesinde sadece ufak bir geliştirme ile tüm elektrikli araç filosunun şarj ihtiyacını karşılayabilecek.
Opel, geleceğin ideal elektrik şebekesi üzerine araştırmalar yapacak.
Ayrıca geçici olarak elektrik depolamak için Opel Ampera pillerinden faydalanacak bir sistem de Rodgau-Dudenhofen’daki test merkezine kurulacak. Bu sistem sayesinde elektrik ihtiyacının pik yaptığı anlarda şebekeye ek yük olmadan talep karşılanabilecek. 18 araçlık pilin kullanılacağı depolama sisteminin kapasitesi dört kişilik bir evin bir aylık elektrik ihtiyacına denk olacak.
[divide style=”3″]