Haberler

Hello Tomorrow Türkiye Finalleri’nde, en iyi Girişimciler belirlendi.

Türkiye’nin 60’tan fazla TTO, kuluçka ve hızlandırma merkezleri ile ekosistem partneri olan Hello Tomorrow’un bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek “Uluslararası Deep-tech (Bilim ve Teknoloji) Yarışma”sının Türkiye ayağı olan Hello Tomorrow Türkiye Finalleri 11 Aralık Salı günü Zorlu PSM’de gerçekleştirildi.

W 1544635744_Turkey_Eventbrite_Banner__1_

119 ülkeden 4500 başvuru arasından seçilen Türkiye’nin en iyi bilim ve teknoloji tabanlı girişimlerinden 12’si sahne alarak, kendi kategorilerinde birincilik için yarıştı. Enerji ve çevre kategorisinde NanoMatTR, sağlık ve biyoteknoloji kategorisinde Interact Medical Technologies, endüstri ve yeni materyaller kategorisinde B-PREG ve veri ve yapay zeka kategorisinde TAZI.AI (TAZI Bilişim) oldu. NanoMatTR, 14 – 15 Mart 2019 tarihlerinde Paris’teki yatırım gününe ve global zirveye katılarak 200‘den fazla uluslararası yatırımcı ile buluşma hakkı kazandı.

W 1544635757_Hello_Tomorrow_Turkey_Finals_Grand_Winner_NanoMatTR

Kişisel asistan görevi üstlenen sanal gözlükler ilk kez İstanbul’da sahneye çıktı.
İnovasyona damgasını vuran ve etkinliğe San Francisco ve Los Angeles gibi dünyanın en önemli merkezlerinden gelen inovatörlerin ilham verici konuşmalar yaptığı etkinlikte, elektrikli uçaklar, sanal gözlükler, supercomputer’lar ve epigenomi alanındaki öncü teknolojiler katılımcılarla paylaşıldı.

Ampaire - Kevin Noertker
Ampaire – Kevin Noertker

 

Tamamen elektrikli ve sıfır emisyonlu retrofitted elektrikli uçak geliştiricisi Ampaire’in kurucusu Kevin NoertkerThe All-Electric, Zeo-Emissions Aircraft” başlıklı konuşmasında “Elektrikli uçaklar, havacılıktaki üçüncü devrim niteliğinde. Elektrikli uçaklara geçişle daha verimli ve daha çok uçuşla birlikte birbirine bağlı topluluklar şekillenecek” açıklamasını yaptı. Chronomics Kurucusu ve CEO’su Dr. Tom StubbAI Integrated Personalized Epigenetic Testing” başlıklı konuşmasını yaparken, doğumdan ölüme kadar birçok çevresel faktöre rağmen DNA’nın değişmediğini vurguladı.

MODAR AI - Raymond Lo
MODAR AI – Raymond Lo

Dünyada ilk kez İstanbul’da sahnelenen MODAR gözlükler hakkında Artırılmış Realite şirketi MODAR AI CEO’su ve Harvard İnovasyon Laboratuvarı’ndan Raymond LoAchieving Superhuman Intelligence – Süper insan zekasına ulaşmak” başlıklı konuşmasında insan beyninin zamanla daha da unutkanlığa daha meyilli olduğu bir dönemde olduğumuzu vurgulayarak, yapay zeka tabanlı kişisel asistanlar sayesinde daha kaliteli yaşamlar sürmenin mümkün kılınacağından bahsetti. IngridCloud CEO’su Sebastian Desand ise, “mimarları, tasarımcıları ve mühendisleri süper bilgisayarlarla birleştiren akıllı algoritmalar sayesinde 1 – 2 yıl sürecek bir işin, 1 – 2 haftalarda yapılabileceği bir çağdayız” sözleri ile “Improving Fluid Dynamics With The Power Of Supercomputers – Süper Bilgisayarların Gücü ile Akışkan Dinamiğinin Artırılması” başlıklı sunumunu yaptı.

HelloTomorrow Turkey Kurucusu - Timur Topalgokceli
HelloTomorrow Turkey Kurucusu – Timur Topalgokceli

Hello Tomorrow Türkiye Kurucusu Timur Topalgökçeli:
Dünya bilim ve teknoloji ile gelişiyor. Artık geleceği şekillendirmek için yepyeni bir dil var. Bu dünyada yarışabilmek için de bu dünyanın dilini konuşmamız gerekiyor.“dedi.

HelloTomorrow Turkey Kurucusu - Timur Topalgokceli
HelloTomorrow Turkey Kurucusu – Timur Topalgokceli

[divide style=”3″]

Hello Tomorrow Türkiye Finalleri – Kazanan Girişimler ve Kurucuları:
ENERJİ & ÇEVRE
NanoMaTR (Grand Winner/Türkiye Birincisi)
– Yusuf Ziya Menceloğlu
Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri ve Inovent A.Ş. ortaklığında kurulmuş bir şirket olan Nanomattr, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanında orta ölçekli üretim faaliyetinde bulunan bir Ar-Ge ve danışmanlık şirketidir. Malzeme üretimi yüksek teknoloji katkı maddeleri ve fonksiyonel yüzey kaplamaları üzerinde yoğunlaşmıştır. Şu anda Nanomattr bünyesinde üretilmekte olan malzemeler şunlardır: Boyutları nanodan moleküler ölçeğe uzanan, plastik ve kompozit malzemelere yanma geciktiriciliği, UV toleransı, biyobozunurluk, mekanik mukavemet, ısıl kararlılık gibi özellikler katmakta, ya da var olan özellikleri iyilestirmede kullanılan katkı maddeleri Tekstil uygulamaları için antibakteriyel ve antifungal kaplama malzemesi Tekstil, seramik ve polimer yüzeylere su tutmama özelliği kazandıran teknoloji.
< link >

[divide style=”3″]

VERİ & YAPAY ZEKA
TAZI.AI
– Zehra Cataltepe ve Tanju Cataltepe
Tazi.ai Veriden ve Insandan devamlı öğrenen Automated Machine Learning ürünü geliştiriyor.
< link >

[divide style=”3″]

SAĞLIK & BİYOTEKNOLOJİ
Interact Medikal Teknolojileri A.Ş.
– Doç. Dr. Volkan Patoğlu, Doç. Dr. Esra Erdem, Salih Derici
Fizik tedavi egzersizlerini robotik dış iskelet sistemleri ile uygulayarak tedavilerin yoğunluğunu, erişilebilirliğini ve etkinliğini arttırmayı hedefliyor. Hastanın iyileşme sürecinde sürekli veri toplayıp yapay zeka ile kanıta-dayalı ve kişiselleştirilmiş tedaviler sunuyor. Yani kısıtlı hareket kabiliyeti olan kişilerin hayat kalitesini iyileştirmek için robotik ve yapay zeka teknolojilerini bütünleştiren tıbbi cihazlar tasarlıyor ve geliştiriyor.
< link >

[divide style=”3″]

ENDÜSTRİ & YENİ MATERYALLER
B-PREG
– Burcu Karaca Uğural
B – PREG ulaştırma sektöründe karbon emisyonunu azaltmak istiyor. Araç iç panellerinin üretiminde mevcutta kullanılan malzemeleri B – PREG kompozitler ile değiştirerek, hem panelleri hafifletip aracın yakıt tasarrufunu artırarak hem de panel üretiminde enerji tüketimini azaltarak karbon ayak izini düşürmek üzere yola çıkan B – PREG, ürettikler kompozitlerle,i ahşap lif katkılı kompozitlere kıyasla üç kat daha fazla mekanik performans, cam elyaf katkılı kompozitlerle benzer mekanik performansa ek olarak daha çevreci üretim ve geri dönüştürülebilirlik sunuyor. EPDM ses yalıtım malzemeleri ile kıyaslandığında iki kat fazla yalıtım / ağırlık performansı sağlıyor.
< link >

[divide style=”3″]

< Hello Tomorrow Türkiye tanıtım videosu >

[divide style=”3″]

 

Bir yanıt yazın