Mühendislik öğrencileri Bosch Talent Camp ile keşfediyor.
Bosch Türkiye’nin bu yıl ilk kez düzenlediği ve mühendislik öğrencilerine şirketin tüm süreçlerini yerinde izleme imkânı sunan Bosch Talent Camp 2015, farklı üniversitelerinden seçilen 5 mühendislik öğrencisinin katılımıyla gerçekleşti.
Öğrenciler, Bosch’un Manisa ve Bursa’daki fabrikalarını ziyaret ederek, mühendislik süreçlerini keşfetme fırsatı buldu.
Bosch Türkiye’nin bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği ‘Bosch Talent Camp 2015’ etkinliği için başvurular, Twitter üzerinden alındı ve farklı üniversitelerde eğitim gören mühendislik öğrencilerine toplam 5 soru soruldu. Sorulara doğru cevap veren, jüri elemesi ve telefon mülakatlarını başarıyla geçen 5 öğrenci, Bosch Talent Camp 2015’e katılmaya hak kazandı. Etkinlik boyunca yapılan aktivitelerin tamamı Bosch Türkiye Facebook ve Twitter hesaplarından #BoschTalentCamp hashtagiyle canlı olarak paylaşıldı.
5 kaşif öğrenci, Bosch fabrikalarını tanıma fırsatı buldu
Farklı üniversitelerden 5 mühendislik öğrencisi, ‘Bosch Türkiye Kâşifleri’ adıyla ilk olarak Bosch Manisa Termoteknik Fabrikasını ziyaret etti. Fabrikada vaka inceleme ça-lışması gerçekleştiren öğrenciler, bir Bosch mühendisi gibi fabrikanın tüm süreçlerini görme imkânı buldular ve iş akışını mühendislerle birlikte canlandırdılar. Sadece mühendislik süreçleriyle sınırlı tutulmayan etkinlikte, Bosch’un üretimden Ar-Ge’ye, çalışan gelişimine yönelik çalışmalarından gelecek kariyer planlama danışmanlığına kadar birçok farklı konudaki faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
Termoteknik fabrikası gezisinin ardından Bursa’ya geçen ekip, Bursa Dizel Enjektör fabrikasını ziyaret eti. Fabrikada özel tasarlanan Çeşitlilik Odasında Bosch’un değerleri hakkında bilgi alan öğrenciler, İK Departmanından yetkili kişi ile gelecek kariyerleri hakkında verecekleri kararlara yardımcı olacak kariyer koçluğu görüşmesi gerçekleş-tirdi.
Fabrikayı ve Ar-Ge Merkezini gezen öğrenciler, Bosch’un kullandığı son teknoloji ma-kineleri yakından görme ve geleceğe yön verecek deneyleri gözlemleme imkânı buldu. Ekip, Bosch’un Enerji Verimliliği Okulu’ndaki simülasyonlar sayesinde enerji tasarrufuyla ilgili de bilgi sahibi oldu.
Bosch Rexroth’u da ziyaret eden beş “Bosch Türkiye Kâşifi”ne fabrika gezisi ile Rexroth’un üretimi ve ürünleri hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunuldu. Kendi makinelerini tasarlamak için 3D Design eğitimi alan gençler, eğitimlerin stresini atmak için Bosch Rexroth müzik grubunun verdiği mini konser ile eğlenceli dakikalar geçirdiler.
Öğrenciler, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young ile buluştu
Öğrenciler, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young ile de bir araya geldi. Young’tan tecrübelerini birebir dinleyen ve kendisine sorular yönelten ‘Bosch kâşifleri’, Bosch teknolojileri hakkında bilgi aldılar. Geleceğin mühendisleriyle buluş-maktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Steven Young şunları söyledi:
“Bosch’un mottosu ‘Yaşam için teknoloji’dir. İnsanların hayatını kolaylaştırmak, refah seviyesini ve yaşam güvenliğini artırmak için yeni teknolojiler geliştirir, yatırım yapar ve istihdam sağlarız. Bu anlamda iş dünyasına katılacak yeni yetenekleri çok önemseriz. Türkiye’de de iyi eğitimli, konusunda yetkin bir istihdam gücünün oluşmasına katkı sağlamak bizim için son derece önemli. Bu nedenle Bosch’u potansiyel çalışanlarımız olan, bugünün mühendislik öğrencilerine daha yakından tanıtmak amacıyla bu yıl ilk kez Bosch Talent Camp’i düzenledik. Kapılarımızı öğrencilere açtık. Böylece bir yan-dan şirketimizi daha yakından tanırken, diğer yandan birkaç günlüğüne de olsa iş dünyasını solumalarını, deneyimlemelerini istedik. Etkinliğin gördüğü büyük ilgi ve katılan 5 üniversite öğrencisi arkadaşımızın geri bildirimleri, ne kadar doğru bir iş yaptığı-mızı bize gösterdi. Bosch Talent Camp’i gelecek yıllarda da sürdüreceğiz ve daha çok öğrenciyi Bosch dünyasını keşfe davet edeceğiz.”
Yazar Hakkında
İlgili Yazılar
Yorum Yapın
You must be logged in to post a comment.