Türkiye’de Dünya Otomotiv Konferansı Sona Erdi.
Türkiye’de Dünya Otomotiv Konferansı Sona Erdi. Konferans ve fuar etkinliği 25 – 26 Kasım tarihlerinde yapıldı.
TEHAD ve Electric & Hybrid Cars Dergisi olarak, Türkiye’de Dünya Otomotiv Konferansı’nda yerimizi aldık.
Türkiye’de Dünya Otomotiv Konferansı’nda Öne Çıkan Konular:
Açılış:
- Sektördeki gelişmeler ve gelecek beklentileri
- Değişen müşteri alışkanlıkların ve önemi
- Türkiye dışındaki pazarlarda tedarikçi olmak
- Avrupa Pazarına Alternatifler; İran, Rusya, Azerbaycan
- EU Regulasyonları ve Türkiye’deki Otomotiv Sektörüne Etkileri
Lojistik:
- İnovatif Lojistik ve Tedarik Zinciri Çalışmaları
- Mevcut Limanlar ve Geleceğe Yönelik Planlar
- Otomotiv Sektörünü Etkileyecek Altyapı Yatırımları (Ulaştırma Bakanlığı)
Mega Trendler:
- Elektrikli ve Hybrid Araçlar
- %100 Yerli elektrikli otobüs projeleri
- Değişen ve Gelişen araç şarj modelleri ve Batarya Teknolojileri
- Sektördeki Gelişmelerin sonucu olarak gelişen yeni yatırım fırsatları (Araç Paylaşım, Şarj İstasyonları, Multi Modal Mobility)
- Bağlı Araç Teknolojileri ve Otonom Sürüş
- Hafif Araç Teknolojileri
Bozankaya Elektrikli Otobüsü
Konferans katılımcıları arasında bulunan Bozankaya’nın sergilediği elektrikli Otobüsü de inceleme fırsatımız oldu.
Bozankaya, geçtiğimiz aylarda Konya Büyükşehir ve Eskişehir Belediyesine teslim etmek üzere elektrikli otobüs için anlaşma imzalamıştı.
1 milyon 436 bin Euro’luk teklifiyle ihaleyi kazanan Bozankaya firması daha önce de Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan CNG otobüs alımı ihalesi sonucunda belediyeye 60 adet CNG otobüs teslimatı gerçekleştirmişti.
Bozankaya’nın Türkiye’nin ilklerini temsil eden elektrikli otobüsü E-Bus, teknolojisi ile uluslararası arenada da öncü elektrikli otobüsler arasında yer alıyor. Bozankaya E-Bus; enerji tüketimi düşük, verimli ve çevre dostu bir araç olarak ön plana çıkıyor. Akü sistemi, Almanya’da bulunan Ar-Ge merkezi Bozankaya GMBH tarafından geliştirilen E-Bus’ın üretimi ise Bozankaya A.Ş. tarafından yapılıyor. E-Bus, şarj olduğunda 200 km menzil garantisi ile sunulurken şehir içinde ortalama 260-320 km arasında yol yapabiliyor.
Kontrol Paneli gayet mütevazi. Çünkü konvansiyonel bir otobüs bulunan bir çok mekanik aksam Elektrikli Otobüste bulunmuyor.
Elektrikli araçların en büyük özelliği, vites geçişlerinin olmaması. Dolayısıyla sadece ileri-geri ve park şeklinde vites düğmesi yeterli oluyor.
Bozankaya E-Bus; şarj edilebilir elektrik (akü) ile çalışan, 10.7 m uzunluğunda, üç kapı sayesinde hızlı yolcu indirme-bindirme olanağı sağlayan, süper alçak tabanlı, 25 kişi oturma kapasiteli, çevreci, sessiz, ekonomik, verimli bir şehir içi otobüsü olarak birçok çözümü bir arada sunuyor. E-Bus, elektrikli araç istasyonlarında şarj edilebilmekle birlikte, acil durumlarda doğrudan 380V bağlanıp, başka hiçbir cihaza veya şarj istasyonuna ihtiyaç duymadan da araç şarj edilebiliyor.